Ciresele au beneficii cu adevarat remarcabile asupra organismului! Au rol detofiant, ajutand in eliminarea toxinelor, dar si in intarirea sistemului imunitar. Descopera care sunt cele 12 beneficii majore ale cireselor!
Sursa: www.garbo.ro
- Ciresele se numara printre alimentele alcaline ce ajuta la mentinerea PH-ului normal al corpului.
- Ciresele sunt o sursa grozava de vitamine precum A, B, C, E, acid folic, contribuind astfel la vitaminizarea organismului si la mentinerea sanatatii si frumusetii pielii. Mai contin si minerale precum calciu si fosfor, benefice pentru mentinerea sanatatii oaselor si a creierului, dar si potasiu, magneziu, fier.
- Ciresele sunt o sursa excelenta de beta-caroten (vitamina A). De fapt, contin de 19 ori mai mult betacaroten decat capsunile sau afinele.
- In compozitia cireselor regasim si o multime de antioxidanti cunoscuti sub numele de antocianine, pigmenti naturali responsabili de superba culoare a cireselor. Acesti pigmenti au proprietati antioxidante si antiinflamatorii puternice, oamenii de stiinta asociindu-i si cu reducerea aparitiei cancerului si a imbatranirii organismului. Desi ii regasim si in fructele rosii sau negre precum zmeura sau afine, in cirese si in visine se regasesc intr-o cantitate mai mare.
- Datorita proprietatilor antiinflamatorii puternice, consumul de cirese poate reduce durerile cauzate de atritele cronice. Sucul obtinut din cirese proaspete este excelent in acest sens. Antocianinele pe care le contin reduc inflamatia si simptomele artritei si ale gutei.
- Intr-un studiu facut asupra a 633 de participanti, cercetatorii de la Centrul Medical al Universatii Boston au descoperit ca, datorita continului sau de antocianine, mancatul a cel putin 10 cirese pe zi protejeaza persoanele afectate de guta impotriva atacurilor recurente. Alte studii arata ca ciresele pot de asemenea sa reduca simptomele osteoartritei.
- Ciresele sunt indicate si in curele de slabire datorita faptului ca au un continut scazut in calorii, continand in schimb multa apa (aproximativ 75%) si conferind senzatia de satietate.
- Ciresele reprezinta si o sursa importanta de fibre ( aproximativ 3 grame per portie) care ajuta la mentinerea sanatatii sistemului digestiv.
- Consumul de cirese ajuta la intarirea sistemului imunitar al organismului, micsorand astfel riscul imbolnavirilor.
- Ciresele au si un rol detoxifiant, ajutand organismul sa elimine toxinele. Ceaiul din codite de cirese are chiar un mai puternic efect depurativ decat ciresele, fiind eficient totodata in afectiunile rinichilor.
- Totodata, fibrele continute de aceste fructe minunate accelereaza scaderea in greutate si ajuta la reducerea nivelului de colesterol din sange. In plus, ciresele contin si bioflavonoizi, antioxidanti ce imbunatatesc circulatia sangvina.
- Ciresele se numara printe putinele alimente naturale ce contin melatonina, un antioxidant care ajuta la reglarea ritmului cardiac si a ciclurilor de somn ale organismului. Consumul de cirese poate ajuta la inducerea starii de somn.
- “Anumite tipuri de cirese contin melatonina – o substanta naturala care este produsa de obicei de catre creier pentru a regla ciclurile de somn”, se arata intr-un studiu ale carui rezultate au fost publicate pe www.livestrong.com. “Corpul are abilitatea de a-si produce singur melatonina, insa o face de obicei doar in intunerc si astfel nu toti suntem capabili sa producem melatonina de care avem nevoie. Factori precum lumina artificiala care se gaseste in multe birouri si case limiteaza cantitatea de melatonina produsa de organism. Consumul de cirese poate ajuta la cresterea nivelului de melatonina din corp”, se arata in aceeasi revista.
Foto homepage: Cirese, Shutterstock
Sursa: www.garbo.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu