Specialiştii spun că un consum moderat de dude ajută la scurtarea timpului de vindecare a multor boli, are efecte asupra imunităţii, reduce nivelul colesterolului, ajută musculatura, scrie apropo.ro.
Sursa: www.realitatea.net
Dudele negre mai sunt denumite şi mure de copac şi sunt bogate în proteine, lecitine, vitamina C, săruri minerale. Fructele sale au proprietăţi laxative şi tonice.
Dudul alb (fructe, coajă, frunze şi rădăcină) este indicat în tratarea bolilor de ficat, durerilor reumatice, diabet, erupţii ale pielii, diaree, gastrite, ulcer gastric şi duodenal, calmează durerile de dinţi, acţionează benefic asupra muşchiului inimii, detoxifiant, efect laxatic, angine, stomatite şi afte, ascite şi viermi intestinali.
Dudul negru este bun pentru tenie, dureri în gât, amigdalite, afecţiuni pulmonare, stomatită, diaree, detoxifiere, etc.
Fructele, frunzele, scoarţa sau rădăcinile de dud alb sau negru sunt indicate pentru consum şi menţinerea sănătăţii organismului.
Dudul alb (fructe, coajă, frunze şi rădăcină) este indicat în tratarea bolilor de ficat, durerilor reumatice, diabet, erupţii ale pielii, diaree, gastrite, ulcer gastric şi duodenal, calmează durerile de dinţi, acţionează benefic asupra muşchiului inimii, detoxifiant, efect laxatic, angine, stomatite şi afte, ascite şi viermi intestinali.
Dudul negru este bun pentru tenie, dureri în gât, amigdalite, afecţiuni pulmonare, stomatită, diaree, detoxifiere, etc.
Fructele, frunzele, scoarţa sau rădăcinile de dud alb sau negru sunt indicate pentru consum şi menţinerea sănătăţii organismului.
Sursa: www.realitatea.net
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu