O franzela pufoasa cu prosciutto ambalata intr-o folie de plastic, o portie de cartofi prajiti si o sticla cu suc acidulat cu gust de portocale:este pranzul tipic persoanelor din tarile occidentale. Pare gustos ,nu este recomandat pentru sanatate, dar este satios.
Franzela cu prosciutto contine 13 aditivi cu functii cel putin ciudate: emulsificatori, stabilizatori de aciditate(indicati e eticheta cu litera “E” urmata de un numar).Gasesti si ingrediente surprinzatoare:ce este un afanator si de ce nu l-am folosit niciodata in coacerea painii?De ce prosciutto ar avea nevoie de apa? Cartofii contin gluten monosodic iar sucul are doar 8% suc de portocale in rest fructoza, zahar, conservanti, arome, coloranti si un anume E1450.
Cititi si: Forumul Ecosapiens
In 2000 industria alimentara a cheltuit circa 20 milioane de dolari pentru a da mancarii noastre un aspect mai frumos, un gust mai bun si o durata mai lunga. Este vorba de un cerc de afaceri indus de nevoia tarilor dezvolate de a hrani un numar mare de persoane dar sa iasa si in profit.Industria aditivilor alimentari este convisa ca aceste produse chimice ne simplifica viata.Permit alimetelor sa aiba o durata mai mare de prospetime si au introdus notiunea de mancare semipreparata.Fara acesti aditivi,sustin ei, am fi trebuit sa petrecem mai mult timp in bucatarie sau la cumparaturi dupa produse proaspete.Un extras din Federation of European Food Additives and Food Enzymes Industries suna in felul urmator: “utilizarea aditivilor alimentari…a facut posibila prepararea, la scara mare, a unor preparate sanatoase si gustoase la preturi economice…de fapt multe din preparatele de azi nu ar exista fara utilizarea acestor aditivi”.
Analizand cu atentie mai putin de 1% din aditivi contribuie la conseravarea alimentelor iar restul sunt asa numitii aditivi”cosmetici”:coloranti, emulsificatori,zaharuri.Cei din urma ridica semne de intrebare deoarece pot masca ingrediente de proasta calitate dand impresia ca mancam un produs gustos.
Sursa: Cristina
Franzela cu prosciutto contine 13 aditivi cu functii cel putin ciudate: emulsificatori, stabilizatori de aciditate(indicati e eticheta cu litera “E” urmata de un numar).Gasesti si ingrediente surprinzatoare:ce este un afanator si de ce nu l-am folosit niciodata in coacerea painii?De ce prosciutto ar avea nevoie de apa? Cartofii contin gluten monosodic iar sucul are doar 8% suc de portocale in rest fructoza, zahar, conservanti, arome, coloranti si un anume E1450.
Cititi si: Forumul Ecosapiens
In 2000 industria alimentara a cheltuit circa 20 milioane de dolari pentru a da mancarii noastre un aspect mai frumos, un gust mai bun si o durata mai lunga. Este vorba de un cerc de afaceri indus de nevoia tarilor dezvolate de a hrani un numar mare de persoane dar sa iasa si in profit.Industria aditivilor alimentari este convisa ca aceste produse chimice ne simplifica viata.Permit alimetelor sa aiba o durata mai mare de prospetime si au introdus notiunea de mancare semipreparata.Fara acesti aditivi,sustin ei, am fi trebuit sa petrecem mai mult timp in bucatarie sau la cumparaturi dupa produse proaspete.Un extras din Federation of European Food Additives and Food Enzymes Industries suna in felul urmator: “utilizarea aditivilor alimentari…a facut posibila prepararea, la scara mare, a unor preparate sanatoase si gustoase la preturi economice…de fapt multe din preparatele de azi nu ar exista fara utilizarea acestor aditivi”.
Analizand cu atentie mai putin de 1% din aditivi contribuie la conseravarea alimentelor iar restul sunt asa numitii aditivi”cosmetici”:coloranti, emulsificatori,zaharuri.Cei din urma ridica semne de intrebare deoarece pot masca ingrediente de proasta calitate dand impresia ca mancam un produs gustos.
Sursa: Cristina
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu