1. Haggis - un preparat traditional scotian, facut din ficatul si plamanii unei oi, tocati si amestecati cu ceapa, condimente si faina de ovaz. Amestecul se indeasa intr-un stomac de oaie, se leaga la capete si se fierbe cateva ore.
2. Inghetata eschimosilor - eschimosii si-au facut propria lor înghetata, numita akutaq, din grasime de ren, foca sau elan. Alte ingrediente sunt pestele, icrele de somon sau fructele de padure.
3. Pasta Vegemite - vegemite este o specialitate australiana constand intr-o pasta neagra, sarata şi produsa din extract de drojdie de bere, mirodenii si legume pisate. Se consuma pe paine prajita.
4. Sashimi din broasca - daca alegeti aceasta specialitate japoneza, bucatarul va taia o broasca în fata dumneavoastra si va va servi inima care inca pulseaza. Sashimi este o delicatesa din fructe proaspete de mare taiate felii, deci restul felului de mancare va consta in carne de broasca, rece si negatita.
5. Budinca din sange - aceasta delicatesa, cunoscuta si sub numele de budinca neagra, este un carnat din sange umplut cu cereale, cartofi sau grasime.
6. Oaie in gelatina - se jupoaie capul unei oi si se fierbe pana cand carnea devine moale, dupa care se toaca, se pune din nou in zeama si se lasa la racit. Intreaga mixtura se intareste intr-o gelatina solida, care poate fi feliata si servita in salata sau in sandvisuri.
7. Fructul Durian - fructul, comun in Singapore, miroase atat de urat, incat e ilegal sa mergi cu el in transportul public din unele tari asiatice. Mirosul a fost comparat cu cel de canal sau de gunoi in putrefactie. Totusi, gustul e mult mai bun decat mirosul.
8. Escamoles - este o mancare mexicana ce se prepara din oua de furnici negre gigantice Liometopum.
9. Casu Marzu - bucataria italiana prezinta o delicatesa rara din Sardinia denumita Casu Marzu, branza de oaie infestata cu larve de Piophila. Larvele se consuma vii.
10. Vin cu pui de soareci - daca ati baut Tequila a venit momentul sa incercati ceva mai tare, o bautura traditionala coreeana ce foloseste ca ingrediente vin si pui abia nascuti de soarece. Se spune ca aceasta bautura minunata intareste si tonifiaza organismul.
11. Balut - in Filipine se gateste Balut o delicatesa rara numai pentru cunoscatori. Balut se gateste din oua de rata tinute la incubator pana cand fetusul se dezvolta complet. Ouale cu fetusi de rata vii se fierb in apa clocotita.
Sursa:http://piatza.info
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu