Scandalul Cupru Min “a eclipsat” o alta tranzactie de succes a “romanului” Mihai Razvan Ungureanu de care au profitat tot patronii lui care au vegheat asupra carierei sale de cand era mladita UTC-ista si pana acum. Cariera acestuia a fost “sustinuta” asiduu dinafara tarii exact ca in cazul protectorului sau, domnul Traian Basescu. Misiunea sa: un fel de Terminator care sa lichideze pe ultima suta de metri tot ce mai poate fi lichidat si sa transforme Romania intr-o colonie aflata intr-o dependenta totala de o clica transnationala de gangsteri apropiati FMI. Toate astea, cu un dezinteres total fata de interesele poporului roman, cu care nu au nimic in comun inafara de faptul ca se exprima relativ coerent in limba romana.
Transelectrica este societatea care se ocupa de transportul energiei, nu doar cea produsa in Romania ci si cea care tranziteaza teritoriul tarii. Asadar, controlul acestei societati asigura un monopol absolut asupra infrastructurii energetice in aceasta parte din Europa.
In aceste conditii, sunt multi ochi hulpavi care dau tarcoale acestui imens borcan de miere, si multe degete care incearca sa intre macar un pic acolo.
Transelectrica este societatea care se ocupa de transportul energiei, nu doar cea produsa in Romania ci si cea care tranziteaza teritoriul tarii. Asadar, controlul acestei societati asigura un monopol absolut asupra infrastructurii energetice in aceasta parte din Europa.
In aceste conditii, sunt multi ochi hulpavi care dau tarcoale acestui imens borcan de miere, si multe degete care incearca sa intre macar un pic acolo.
Ca si in alte cazuri de mare corurptie si de inalta tradare, sacalii transnationali dau tarcoale acestui mare ierbivor imblanzit de ani si ani de coruptie, pentru ca vor foarte tare sa guste putin din el, si, mai ales, pentru ca pot sa faca asta, odata cu plantarea la conducerea tarii a propriilor agenti, crescuti de mici, care au o agenda clara: lichidarea ultimelor elemente care asigura independenta Romaniei si transformarea tarii intr-o colonie, populata de o masa amorfa, imbecilizata si absolut dependenta.
Premize:
Transelectrica este una dintre societatile care au o mare calitate: nu pot da faliment. In aceste conditii este extrordinar pentru orice sacal, in calitate de “investitor” international, sa detina un pachet de actiuni cat mai mare (a se citi o halca de carne macra) la o atfel de companie, daca se poate, pachetul majoritar. Astfel, vin bani in fiecare an, pana la adanci batraneti. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca detii un monopol absolut. Plus, ca poti exercita cea mai eficienta forma de coercitie asupra unor mase mari de oameni. Foarte prompt: daca fac scandal, le tai curentul si ii potolesti.
Initiatorii:
FMI, instituatia care are drept scop sa acumuleze cat mai mult din resursele planetei este cea care doreste cel mai tare sa puna mana, desigur prin intermediul acolitilor, pe Transelectrica.
Instrumentele de care uzeaza FMI sunt doua, care, in fapt pot fi reduse la un singur concept: marea coruptie institutionalizata.
Practic, Traian Basescu, Mugur Isarescu si Mihai Razvan Ungureanu nu sunt altceva decat niste simpli agenti, straini de Romania din punct de vedere al etnicitatii lor, plantati in viata politica romaneasca, sprijiniti timp de zeci de ani, carora le-au fost atribuite obiective specifice, precum distrugerea flotei, devalizarea industriei, distrugerea agriculturii si acum cedarea industriei energetice si a resurselor subsolului. Toate acestea au o singura cauza: absenat unor miscari politice sau civice de extractie romaneasca care sa impiedice acest jaf.
Pe langa agentii plantati la conducerea tarii si racolati chiar inainte de Revolutie, pentru ca FMI sa nu mai fie pus in situatia in care un Ceausescu sa anunte lichidarea datoriilor si independenta tarii, FMI mai uzeaza de un instrument: santajul.
Mai concis, va dam miliarde de euro cu titlu de imprumut (care nu stim unde s-au dus, ca nu se vad in economie si nici macar in mult trambitatele salarii si pensii) dar ne dati gratis sistemul energetic si resursele minerale. Fara aceste ultime instrumente, care pot fi foarte profitabile, evident ca nu veti avea de unde sa dati banii inapoi si o sa va scufundati si mai mult in datorii.
Simplu, si eficient: doi iepuri dintr-o lovitura. Tipic pentru marii gangsteri financiari.
Motivatia privatizarii:
Coabitand atatia ani cu semioligofrenii din Guvern si obisnuind fiind cu stereotipiile de discurs gaunos ale papusarilor de doi lei de la Bucuresti, FMI, prin vocea lui Jeffrey Franks, vine cu argumente penibile, care sa justifice, vezi Doamne, de ce ar trebui sa scapam repede de Tranelectrica.
Argumentul suprem: in SUA sistemul energetic este privatizat.
Franks uita, insa, sa precizeze ca in SUA nici macar banca nationala, Federal Reserve nu este o institutie de stat ci o structura privata. Si, in orice caz, SUA, care au ajuns sa fie doar o carcasa gaunoasa gata sa intre in colaps, cu un guvern care nu ii mai reprezinta de mult timp pe americani, ci doar interesele straine, nu este un bun exemplu. Un bun exemplu ar fi fost Europa si restul lumii, unde sistemul enregetic national, care asigura independenta popoarelor, este monopol de stat.
Sacalii:
Unii dintre parazitii care vor sa puna mana pe sistemul energetic national sunt proprietarii straini ai Fondului Proprietatea.
Acest avorton a aparut, chipurile, pentru a acorda actiuni sub forma de compensatii fostilor proprietari de companii si imobile, nationalizate de comunisti. N-am inteles de ce nu au putut fi pur si simplu restituite aceste proprietati…
In speta, acesta megateapa numita Fondul Proprietatea, detine actiuni la principalele companii de stat din Romania, inclusiv la cele care fac parte din sistemul energetic national. Instrainarea acestor actiuni catre entitati alogene si cedarea lor prin acest tertip este un caz clar de inalta tradare care trebuie analizat cu toata atentia, mai devreme sau mai tarziu, odata cu preluarea puterii de catre un guvern romanesc.
Reprezentantii Fondului Proprietatea, care detin pachete de actiuni la Hidroelectrica, Nucleraelectrica, Transelectrica, etc, sunt doar unii dintre actorii care contribuie activ la transferul/ jaful/ raptul proprietatii statului roman in cateva maini de “investitori” privati.
Argumentele acestor sacali sunt si mai penibile. Daca Mihai Razvan Ungureanu si-a permis sa zica depsre Curpu Min ca societeatea trebuie privatizata pentru ca este o gaura neagra, sacalii rapace de la Fondul Proprietatea au realizat ca ar fi penibili daca ar spune ca Transelectrica trebuie privatizata pentru ca este o gaura neagra.
Asa ca s-au multumit sa spuna ca trebuie privatizata pentru ca are un profit prea mic fata de potentialul societatii. Ridicol. Pe langa acestia, a inceput sa bazaie intregul cor de bocitoare, companii straine care au pus mana in mod fraudulos pe bucati importante din sistemul enrgetic national. Reprezentantii acestora afirma, nici mai mult nici mai putin, ca privatizarea marilor societati din energie nu poate fi un succes atat timp cat statul detine pachetul majoritar de actiuni. Sic!
Ce este si ce nu este Transelectrica:
Transelectrica este o societate foarte profitabila (si e normal sa fie asa), desi a fost capusata grav de tot felul de degenerati politici in ultimii douazeci de ani. Transelectrica are un potential extraordinar de crestere pe fondul aparitiei tot mai multor campuri de eoliene si de furnizori de energie regenerabila, in general, care trebuie conectate la sistemul energetic national. Si are si resursele sa faca aceste investitii chiar si fara vreun ajutor din partea statului, ocupat cu alte lucruri.
Chiar si capusata la sange, Transelectrica a avut in 2010 o cifra de afaceri de 2,5 miliarde de lei, aproximativ similara cu cea din anii anteriori, si un profit brut de 21,7 milioane de lei. Asadar, chiar si supta la sange, nu putem vorbi de o societate cu pierderi.
Evident, daca Romania ar fi o tara guvernata in interesul romanilor si Transelectrica nu ar fi capusata, profitul ar fi unul consistent.
Potrivit BVB, la data de 30 iunie 2011, Transelectrica era detinuta de Ministerul Economiei (73,6% din actiuni), Fondul Proprietatea (13,49% din actiuni) si alti actionari (12,8%). Intre timp, Ministerul Economiei a mai vandut 15% din actiuni si mai detine acum doar 58,6% dintre titlurile Transelectrica. Restul sunt detinute de Fondul Proprietatea si de “investitori privati”, evident anonimi.
Se pregateste lovitura de gratie
Dupa ce Transelectrica a fost bine perpelita si rumenita prin vanzarea repetata de pachete minoritare de actiuni este gata acum pentru a-i fi aplicata lovitura de gratie. Si asta se va face, cel mai probabil, nu prin vanzarea altui pachet minoritar, lucru care ar putea starni furia populara, ci printr-o majorare de capital. Exemplul “privatizarii” Petrom este viu in mintea noastra. Acolo s-a utilizat aceeasi schema de jaf. A fost vandut un pachet minoritar de actiuni, ca sa nu bata la ochi, iar apoi, printr-o majorare de capital, la care statul, evident, nu a participat, OMV a devenit actionar majoritar. Si efectele se vad astazi in monopulul detinut de compania austriaca asupra pretului carburantilor proveniti din subsolul Romaniei.
Cu cat s-a vandut pachetul de 15% din actiunile Transelectrica? Cu vreo 38 de mil. euro, adica cu vreo doua posete de-ale Elenei Udrea
Haideti acum sa vedem cu cat ne-am imbogatit dupa privatizarea celei mai importante societati care face parte din sistemul energetic national. Trebuie mentionat faptul ca FMI “i-a consiliat” pe codosii din guvern sa vanda pe bursa actiunile Transelectrica in cel mai prost moment posibil pentru noi si cel mai favorabil pentru “investitori”, atunci cand bursa este la pamant.
Cum acest lucru nu ar fi fost suficient, li s-a sugerat tradatorilor de tara din guvern sa ofere si “discount” ca la mall, vezi Doamne, ca actiunile celei mai apetisante societati care a mai ramas de furat prin Romania sa fie si mai tentante. Si baietii s-au executat si au stabilit un pret apetisant pentru sacali, dupa care au scos societatea la taraba.
Pretul stabilit pentru subscrierea unei actiuni a fost cuprin intre 14,9 lei pe actiune si 19,2 lei pe actiune. In total, pentru pachetul de 15% dintre titluri, scos la vanzare, care cuprinde 10 milioane de actiuni, statul a castigat aproximativ 170 de milioane de lei, adica 38,6 milioane de euro.
Daca este sa punem in balanta importanta strategica a Transelectrica si suma de 38 de milioane de euro obtinuta pentru cele 15% dintre actiuni, constatam ca aceasta este derizorie.
Chiar daca trecem cu vederea “obiectul de activitate” al acestei companii, vedem ca numai activele au o valoare de 4,5 miliarde de lei, adica de aproximativ un miliard de euro. Ori vanduta ca la piata, pe bucati, avand in vedere suma obtinuta pentru 15% dintre titluri, observam ca valoarea Transelectrica abia daca depaseste 250 de milioane de euro!!! Pentru intreg sistemul de transport al energiei din Romania.
Cu siguranta, strainii cu nume romanesti care conduc acum tara, si care fac treaba buna pentru sefii lor care conduc guverne straine, or sa tipe in gura mare si o sa ne spuna ca si aceasta privatizare este un real succes. Ca multe alte “succesuri”!
Ce a castigat Transelectrica din aceasta vanzare
Nimic! Absolut nimic. Dar este pe cale sa piarda totul. Aceasta asa-zisa privatizare nu a rezolvat nimic din problemele legate de noi investitii. Pentru dezvoltarea de noi linii electrice care sa deservesc, de exemplu, noile campuri de eoliene din Dobrogea, este nevoie de cateva miliarde de euro.
Asadar, cu cele 38 de milioane de euro, cu care a fost cumparata o halca de 15%, Transelectrica poate face cativa stalpi de inalta tensiune. In concluzie, rezultatul este zero.
Castigul pentru romani este nul, dar este maxim pentru prietentii lui Jeffrey Franks, haita de sacali care a pus ochii pe satul fara caini, sau cu jigodii de caini, care este astazi Romania. Cu siguranta, ca pentru investitii Transelectrica nu sunt bani, desi acestea ar putea fi amortizate rapid.
S-ar fi putut gasi, totusi, suficienti bani daca Udrea ar fi construit mai putine bazine de innot, daca Nastase ar fi bagat mai putini bani in sali de sport, daca s-ar fi construit mai putine parcuri la tara, daca s-ar fi pus mai putine borduri, daca s-ar fi construit mai putine telegondole si autostrazi suspendate. Si, mai ales, daca s-ar fi capusat mai putin.
Ce trebuie facut
Statul roman TREBUIE sa recapete urgent controlul asupra sistemului energetic national. Evident, tranzactia pentru vanzarea pachetului de 15% din Transelectrica trebuie anulata pentru ca incalca constitutia, pentru ca licitatia a fost lipsita de transparenta si pentru ca s-a impus vanzarea actiunilor la anumite preturi prestabilite. Si, mai ales, pentru ca s-a incalcat dreptul natural la suveranitate al poporului roman, garantat de Constitutie.
De asemenea, statul trebuie sa recupereze actiunile Transelectrica acordate cu darnicie Fondului Proprietatea, controlat acum integral de straini si sa recurga la metode mai cinstite de despagubire a fostilor proprietari, restituindu-le, pur si simplu, proprietatile in natura.
Statul trebuie sa recupereze si titlurile detinute de “alti investitori” pentru a detine controlul total asupra acestei societati strategice, asa cum fac toate statele normale la cap din lumea asta.
Sub nicio forma statul nu trebuie sa accepte “investitori” privati in actionariatul Transelectrica, care sa profite pe termen nedefinit de pozitia de monopol pe care o detine acest operator pe piata romaneasca, mai ales ca acestia au intrat in actionariat prin frauda, coruptie, achitand sume derizorii pe pachete consistente de actiuni.
Institutiile statului, DNA, Parchetul General, SRI, Politia trebuie sa se autosesizeze si sa demareze urgent o ancheta cu privire la modul in care a fost relizata acesta privatizare, avand in vedere ca aduce grave prejudicii sigurantei nationale si ca avem de-a face cu un caz clar de mare coruptie si inalta tradare.
Codul penal trebuie modificat in sensul reintroducerii pedepsei cu moartea pentru marea coruptie si inalta tradare, infractiuni care sunt mult mai daunatoare chiar decat crima in serie, de exemplu, pentru ca aduc prejudicii grave si ireparabile unor popoare intregi, condamnate pe termen lung pe generatii intregi de acum incolo la dependenta economica si situatie materiala precara.
Poporul roman se declara intr-o covarsitoare majoritate pentru pastrarea in proprietatea statului a sistemului energetic national. In aceste conditii, actiunile actualei conduceri a Romaniei, conducere ilegitima, fara sustinere din partea poporului, par cu atat mai criminale. Mai mult, acesti straini aflati acum la conducerea tarii comit acest jaf cu iuteala de mana, in ultimele luni in care mai pot face acest lucru, lucru care da un plus de gravitate intregului demers.
sursa: badpolitics.ro
Sursa: gandeste.org
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu