sâmbătă, 22 septembrie 2012

“Evoluţie Spontană” - Interviu cu profesorul de biologie Bruce Lipton din California, Statele Unite

Există o idee fundamentală, mult mai importantă decât natura originii minţii, iar aceasta ne este oferită de fizica cuantică. În vechea fizică, cea newtoniană, totul se credea a fi un experiment pur obiectiv. Asta însemna că pot măsura parametrul „A” şi parametrul „B” şi pot preciza interacţiunea dintre ele, de fiecare dată rezultatul fiind acelaşi. Fizica newtoniană este supranumită deterministă, deoarece poţi determina rezultatul unui anumit eveniment, dacă cunoşti suficient de bine etapele şi reacţiile care au loc.
Dar în acele etape şi reacţii nu s-a introdus efectul observatorului sau al experimentatorului care le influenţează. Atunci când a apărut fizica cuantică prin anii 1920 şi fizicienii au acceptat-o ca pe un mod de viaţă, ei au avut nevoie de o nouă înţelegere a rolului vieţii. Ei au înţeles faptul că experimentatorul, care creează experimentul, influenţează rezultatul experimentului. De exemplu, atunci când se studiază particulele, ele au un comportament atât material (prin prezenţa masei) cât şi energetic. Acest comportament are la bază credinţa în prezenţa observatorului, deoarece atunci când el îşi manifestă dorinţa (şi credinţa) să creeze un experiment prin care să evidenţieze prezenţa particulei ca şi undă, atunci rezultatul este un spectru de difracţie, iar dacă observatorul îşi manifestă dorinţa (şi credinţa) să demonstreze că e o particulă, atunci rezultatul este prezenţa factorilor care indică o particulă materială.

Ideea era că observatorul observă şi mai ales creează realitatea. Această idee este foarte profundă, deoarece se spune că „viaţa e un experiment” iar tu eşti experimentatorul şi prin urmare tu eşti în acelaşi timp şi observatorul acestuia. Conform fizicii cuantice, tu eşti cel care influenţezi şi modifici viaţa din mediul care te înconjoară (nu doar corpul tău, ci şi ceea ce este în exterior). Astfel, gândurile tale nu sunt captive în mintea ta ca într-un container, ci ele influenţează tot ceea ce ne înconjoară.


Aceasta este natura fizicii cuantice. Desigur, sună frumos faptul că gândurile sunt implicate în crearea realităţii, dar ele nu sunt proprietatea noastră directă. Iar dacă acest lucru e adevărat, atunci gândurile, atitudinile şi credinţele noastre influenţează tot ceea ce ne înconjoară.
Sunt mulţi oameni, precum yoghinii, care pot crea materie din nimic, dar sunt multe situaţii în care alterăm structura materiei din lumea în care trăim. Mulţi vor gândi ceva de genul: asta nu poate fi real. 
Ei nu vor să creadă aşa ceva iar motivul este acela că, pentru a accepta aşa ceva, e nevoie să schimbi modul în care trăieşti. Ar trebui să recunoşti faptul că dacă tu eşti creator al unei realităţi pe care o deţii, atunci eşti şi responsabil de lucrurile pe care le aduci la realitate.
Foarte mulţi oameni nu au şi nici nu vor să aibe vreo responsabilitate. Aşa că atunci când încerci să le povesteşti celor din jur, chiar oamenilor de ştiinţă, faptul că noi creem această realitate prin intermediul conştiinţei, ei vor spune din start NU. Acesta e răspunsul unor oameni comozi care vor să îşi trăiască viaţa fără să fie responsabili de faptul că ei contribuie la crearea realităţii în care trăiesc. 

Cartea mea a fost intitulată “Evoluţie Spontană” tocmai datorită faptului că ea chiar ESTE ca o remisie spontană, asta însemnând faptul că un pacient e bolnav şi e pe moarte… şi toată lumea gândeşte că acest om va muri, medicii şi familia, dar dintr-o dată el se vindecă, are o vindecare remarcabilă. Iar aceasta trebuie să aibe legătură cu ceea ce eu numesc remisie spontană, deoarece reprezintă o mare schimbare a unor credinţe din partea pacientului, aşa că în loc să se gândească la moarte vor gândi ceva de forma: “Nu !! Aş dori să trăiesc, să fiu bine, să am o viaţă bună”, şi dintr-o dată întreaga lor viaţă se schimbă.
Aşadar, atunci când se schimbă o credinţă vindecarea apare. De ce mi-am numit cartea “Evoluţie Spontană” ? Deoarece noi suntem pe cale de a trăi o asemenea evoluţie chiar în acest moment şi e ceea ce vedem peste tot: ocuparea Wall Street-ului, toate schimbările politice din toate ţările, criza economică, toate acestea ne arată că ne confruntăm cu o evoluţie. Asemănător unui pacient (care se vindecă – n.t.) nu e nevoie de milioane de ani pentru a realiza o evoluţie. Noi ca şi indivizi, dacă populaţia umană îşi schimbă sistemul de credinţe, atunci asemănător pacientului care îşi schimbă sistemul de credinţe, omenirea întreagă se va schimba spontan. Deci nu mă refer la o evoluţie care ar dura sute şi sute de ani, ci se va întâmpla în următorii câţiva ani şi va fi o schimbare pe întreaga planetă. Aceasta e criza pe care o avem de înfruntat în prezent şi anume: nu putem continua să existăm în modul în care am trăit până acum deoarece asta e ceea ce a determinat apariţia problemelor care au distrus mediul înconjurător.

Ştiinţa ne spune că trebuie să gândim altfel, trebuie să ne schimbăm comportamentul, şi trebuie să avem o nouă viziune. Asta e ceea ce se întâmplă peste tot în lume în acelaşi timp. Aşadar noi deja începem să facem această evoluţie ACUM, iar în viitoarele cărţi de istorie va fi scris despre vremurile de acum că aceasta a fost scânteia care a schimbat evoluţia planetei aşa că acestea sunt vremurile cele mai importante pentru oamenii de pe această planetă deoarece suntem fiecare într-un loc unde trebuie să facem o alegere. E alegerea noastră. Dacă nu vrem să schimbăm modul în care trăim atunci vom dispărea. Dar dacă ne vom schimba modul de viaţă şi să trăim mai mult în armonie cu Natura, atunci vom avea acea remisie spontană sau evoluţie spontană.
Povestea e că în lumea noastră de azi noi privim spre ştiinţă pentru a ne oferi adevărul. Aşa că atunci când vrem să aflăm dacă un lucru e adevărat sau nu, atunci ne punem întrebarea: e ştiinţific ?

Din acest motiv, ştiinţa e “judecătorul” despre ceea ce e adevărat despre Pământ şi despre lucrurile pe care am dori să le înţelegem, cum să trăim pe planetă. Există 4 credinţe diferite prin intermediul cărora am trăit ca civilizaţie iar aceste credinţe sunt ştiinţifice. Noi am creat o lume bazată pe aceste credinţe. Dar acum s-a dovedit faptul că aceste 4 credinţe pe care le-am menţionat, ele sunt greşite şi continuând să le utilizăm pentru a ne ghida vieţile vom merge spre distrugere. Acesta e cel mai important moment pentru a recunoaşte faptul că am trăit pe baza unor credinţe false şi că trebuie să ne schimbăm viaţa cu ajutorul noii ştiinţe.
 Prima credinţă e aceea că noi credem că trăim într-un Univers (pur - n.t.) fizic unde totul e făcut din materie şi lucruri fizice iar aceasta se bazează pe fizica newtoniană care ne spune că puteţi privi Universul studiind părţile sale componente, aşa că dacă vreţi să priviţi un corp (biologic – n.t.) atunci veţi studia celulele,  reacţiile chimice, genele,…privim lumea cu toate obiectele ei.

Următorul mit e de fapt o revoluţie. Următorul mit e acela că noi am crezut în ultimii 60-70 ani faptul că genele ne controlează vieţile dar eu am spus: genele controlează tiparul pe care îl am, aşa că genele sunt molecule cu rol de schiţă, o schiţă pe baza căreia e “construită” o fiinţă umană. Dar apoi au spus, caracterul meu e controlat de gene. Asta e ceea ce s-a afirmat. Dar atunci am întrebat: “tu eşti cel care ai selectat genele cu care te-ai născut ?” şi veţi spune: “nu, nu am făcut aceasta, ci doar s-a nimerit să fie datorită mamei şi tatălui, genele au venit împreună şi au făcut din mine cel care sunt.” Atunci am spus: “dacă nu îţi place acest tipar şi lucrurile pe care le-ai moştenit, le poţi schimba ?”. Răspunsul e: “nu, nu le pot schimba”. Deci ceea ce credem de la această ştiinţă e că suntem controlaţi de genele noastre, că destinul nostru e predeterminat de gene precum cancerul, diabetul, Alzheimer, obezitatea, … toate aceste boli noi spunem că genele le determină să apară. Asta e vechea credinţă.


Credinţele false 3 şi 4 sunt foarte importante deoarece modelează lumea în care trăim. Credinţa numărul 3 pe care o aveam e greşită şi e o credinţă în teoria Darwinistă care în esenţă ne vorbeşte despre supravieţuirea celui mai puternic în lupta pentru existenţă. Acesta e motto-ul teoriei Darwiniste care spune că viaţa e o luptă şi că noi trebuie să luptăm unii cu alţii pentru a fi învingător deoarece dacă nu învingi atunci mori. Aşa că de fapt ea ne spune că viaţa e o competiţie şi că noi concurăm unii împotriva altora, pentru a supravieţui, deoarece întreaga credinţă a fost aceea că ne reproducem prea repede şi că nu va fi suficientă hrană şi prin urmare cine ne va aduce mâncarea ? şi atunci răspunsul ar fi : cel care câştigă lupta. Deci noi trăim de vreo 100-150 ani în această competiţie unul împotriva altuia, o ţară împotriva alteia, luptând între noi deoarece avem o credinţă, dar care e doar o credinţă !! cum că dacă nu luptăm pentru a fi cei mai puternici atunci vom muri. Dar s-a dovedit acum că acea credinţă e greşită. Noi acum ştim că Natura nu e bazată pe competiţie. Natura e bazată pe exact opusul ei, e bazată pe cooperare.

Ultima din cele 4 credinţe false este aceea că teoria lui Darwin spune că evoluţia e întâmplătoare ceea ce înseamnă că mutaţiile genetice sunt pur şi simplu accidentale şi aşa au ajuns toate organismele aici. Astfel noi nu vedem conexiunea cu natura deoarece spunem că singurul motiv pentru care suntem aici e întâmplarea şi mutaţiile genetice întâmplătoare. Dar s-a dovedit că nu e aşa. Toate organismele create, au fost create de Natură pentru a avea un echilibru în “grădină”. Atunci revenim la primele două percepţii greşite (asupra biologiei – n.t.) şi anume prima: fizica newtoniană care acum e (înlocuită de – n.t.) fizica cuantică şi a doua: vechea genetică e acum (înlocuită de – n.t.) de epigenetică.

 Va prezint  interviul ralizat de Cristian Muresanu, realizatorul emisiunii "Stiinta si cunoastere" de la TVR Cluj cu Bruce Lipton, autorul cartilor BIOLOGIA CREDINTEI si EVOLUTIE SPONTANA.


Interviu Cu Bruce Lipton 2011





Bruce H Lipton Biologia Credintei


Bruce Lipton Biologia Parintitului Constient Cresterea Constienta a Copiilor

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu