Cercetarile oamenilor de stiinta germani au aratat ca inversarea polilor magnetici ai Pamantului se produce intr-o perioada mai scurta, ultima data avand o durata de doar 440 de ani. In prezent, fenomenul schimbarii polaritatii campului magnetic a inceput de 250 de ani.
Specialistii considera, de asemenea, ca nu este o coincidenta inversarea campului magnetic al Pamantului si producerea unei super eruptii vulcanice, care au avut loc in aceeasi perioada, potrivit Sott.
Specialistii considera, de asemenea, ca nu este o coincidenta inversarea campului magnetic al Pamantului si producerea unei super eruptii vulcanice, care au avut loc in aceeasi perioada, potrivit Sott.
Cea mai mare eruptie vulcanica din emisfera nordica din ultimii 100.000 de ani s-a petrecut la Campi Flegrei, in apropiere de Napoli, cand roca si cenusa s-au imprastiat peste intreaga suprafata din estul Marii Mediterane si pana in centrul Rusiei.
Astazi, Campi Flegrei este un crater cu diametrul de peste 12 kilometri de la marginea orasului Napoli din Italia. La Campi Flegrei a avut loc ultima eruptie majora, cu aproximativ 12.000 de ani in urma, odata cu modificarea polaritatii campului magnetic al Terrei.
“Ceea ce este remarcabil este viteza de inversare a campului magnetic. Schimbarea polaritatii, cu liniile de camp indreptate in directia opusa, s-a produs intr-o perioada de doar 440 de ani.
Nivelul campului magnetic de atunci a fost egal cu un sfert din valoarea de astazi. Schimbarile de polaritate actuale au inceput acum 250 de ani, ceea ce inseamna ca raportand aceasta perioada la timpul geologic, ea constituie o perioada relativ scurta”, a spus dr. Norbert Nowaczyk din cadrul Centrului german de cercetari stiintifice si geologice din Potsdam.
“Pamantul si-a pierdut in aceasta perioada aproape complet scutul de protectie impotriva razelor cosmice”, a explicat Nowaczyk.
O alta concluzie a oamenilor de stiinta evidentiaza legatura dintre fenomenul inversarii polilor magnetici ai Pamantului, super eruptiile vulcanice si schimbarile climatice.
Sursa: ziare.com
Sursa: danielroxin.blogspot.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu