Culoarea neagră a produselor alimentare este dată de antocianine, pigmenţi vegetali ce au un rol important în reducerea predispoziţiei către diabet, boli cardiace sau cancer. Mai mult decât atât, alimentele negre sunt infinit mai bogate în antioxidanţi, graţie conţinutului superior de pigment intens. Găsiţi mai jos toate argumentele necesare pentru a introduce în dietă alimente negre şi sănătoase.
- Fasolea neagră stimulează potenţaChiar dacă vă aminteşte mai degrabă de boabele prăjite de cafea, fasolea neagră este o adevărată comoară naturală pentru alimentaţie. Furnizează fibrele solubile de care aveţi nevoie, abundă în antioxidanţi, vă ajută să slăbiţi (are foarte puţine grăsimi şi controlează apetitul) şi conţine acid folic şi vitamina B6, ce protejează inima. Fasolea neagră mai conţine şi molibden, un stimulent natural al potenţei.
- Soia neagră fortifică oaseleSoia neagră este bogată în proteine, fibre şi anticianine. Un ceai preparat din boabe de soia negre fortifică oasele şi reduce colesterolul rău.
- Lintea neagră e bogată în fierMai bogată în fier decât spanacul este lintea neagră, o sursă generoasă de fibre solubile utile în reducerea nivelului de colesterol şi întărirea sistemului imunitar.
- Ciupercile negre au proprietăţi antitumoraleCiupercile negre, în special cele din soiul „Shiitake” şi „Black Trumpet”, au o valoare nutriţională ridicată. Este cunoscut faptul că aceste plante au proprietăţi antitumorale şi antivirale, fiind capabile să vindece alergiile severe şi chiar artrita.
- Orezul brun conţine antioxidanţiDespre orezul brun aţi auzit că este mai sănătos decât cel alb, şi asta deoarece conţine mai multă vitamină E, pentru un sistem imunitar de fier şi celule protejate de acţiunea radicalilor liberi. Această cereală binecuvântată conţine chiar mai mulţi antioxidanţi de tip antocianin decât afinele!
- Seminţele negre de susan sunt pline de calciuChinezii îşi încep ziua în mod tradiţional cu o băutură din seminţe de susan negre şi apă fierbinte. Ceaiul rezultat este bogat în calciu, fier, magneziu, proteine şi acizi graşi.
- Murele ard rapid grăsimileAceste fructe delicioase conţin antioxidanţi numiţi polifenoli, substanţe ce reglează metabolismul şi îl ajută să ardă mai rapid grăsimile.
- Otetul balsamic scade tensiuneaOtetul balsamic este o combinaţie de orez, grâu şi sorg (o plantă africană foarte nutritiva). Acidul acetic al oţetului balsamic reduce hipertensiunea arterială, colesterolul rău şi previne afectiunile cardiace. Sursa : http://www.doctorulzilei.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu