Pâinea pe care o punem zi de zi în coşul de cumpărături nu este chiar la fel de sănătoasă ca cea pe care o făcea bunica acasă. Un studiu făcut pe produsele româneşti arată că cele mai multe sortimente au multe E-uri.
Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania – A.N.P.C.P.P.S.Romania – InfoCons a realizat un studiu pe etichetele produselor de panificatie tip paine ce se regasesc pe piata din Romania. In cadrul studiului au fost analizate 80 de tipuri de paine, achizitionate in mod aleatoriu si anonim de catre reprezentatii acestei asociatii, scriefoodstory.ro
Daca nu stii intre ce sa alegi - paine cu faina integrala de grau, paine din amestec de fainuri si tarate, paine alba sau neagra, iti putem spune un singur lucru - toate aceste sortimente au peste 5 tipuri diferite de E-uri, depinde de producator.
Doar cateva dintre E-urile din paine: E475 (esteri poliglicerici ai acizilor grasi); E471 (mono si digliceride ale acizilor grasi); E322 (lecitina din soia); E330 (acid citric); E 262(ii) (diacetat de sodiu) ; E270 (acid lactic); E263 (acetat de calciu); E223 (metabisulfit de sodiu); E471 (mono si digliceride ale acizilor grasi); E200 (acid sorbic); E282 (propionat de calciu); E481 (stearoil-2-lactilat de sodiu).
Poţi să descarci studiul realizat de Protecţia Consumatorilor.
Download
Sursa: www.realitatea.net
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu