“Acolo unde creste avocado, foamea si subnutritia nu au niciun prieten”, spuneau vechii maiasi... Si pe buna dreptate! Avocado este un fruct minune pe care nu ar trebui sa-l excludem din dieta noastra si pe care nutritionistii moderni il apreciaza pentru calitatile sale extraordinare. Specialistii de la /undergroundhealthreporter.com ne prezinta 10 motive solide pentru care ar trebui sa consumam acest fruct in mod frecvent.
Foto: Fruct de avocado, Shutterstock
- Intr-un singur fruct de avocado se gasesc vitaminele B6, C, E si K, betacaroten, luteina, seleniu, potasiu, glutation si acizi grasi omega 3.
- Avocado contine nu mai putin de 18 aminoacizi, acestia fiind utilizati de catre organism in formarea proteinelor complexe. Unii specialisti sustin ca avocado ar fi o sursa proteica mai buna decat carnea.
- Fructul de avocado contine mai multa fibra naturala decat orice alt fruct. Acest continut bogat de fibre inlesneste digestia si ajuta organismul sa absoarba in totalitate nutrientii din alimente.
- Grasimile bune care se gasesc in fructul de avocado cresc colesterolul bun (HDL), scazand in schimb colesterolul rau (LDL) si trigliceridele cu 20%.
- Avocado contine cu 35% mai mult potasiu decat o banana. Potasiul este exterm de important in mentinerea tensiunii arteriale in limite normale, dar contribuie in acelasi timp si la mentinerea sanatatii creierului.
- Fructul de avocado contine luteina, o substanta necesara in mentinerea unei vederi optime, protejand totodata impotriva degenerarii maculare cauzate de imbatranire.
- Avocado dispune de proprietati antiinflamatorii, fiind prin urmare benefic in prevenirea si tratarea artritei reumatoide.
- Avocado contine o cantitate semnificativa de acid oleic, cunoscut pentru rolul sau in imbunatatirea sistemului cardiovascular (scade colesterolul). Acidul oleic protejeaza totodata impotriva cancerului de prostata si a cancerului mamar.
- Avocado contine acid folic (vitamina B9) si vitamina B6, vitamine ce contribuie la normalizarea nivelului de homocisteina. Acumulata in sange intr-o cantitate prea mare, homocisteina are efecte toxice, crescand riscul bolilor de inima si ducand chiar la deces in unele cazuri.
- Avocado contine si glutation, proteina cunoscuta si sub numele de “proteina vietii”. Glutationul intareste sistemul imunitar al organismului, contribuind in acelasi timp si la mentinerea sanatatii sistemului nervos.
SURSA: undergroundhealthreporter.com
Sursa: www.garbo.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu