10. Rugaciunea iti poate schimba viata
O rugaciune i-a schimbar regelui Solomon viata. Te-ai gandit vreodata la asta?
Solomon a cunoscut o experienta spirituala uimitoare atunci cand a purtat o conversatie spirituala cu Dumnezeu. Dumnezeu i-a implinit acestuia rugaciunea si i-a schimbat viata, chiar daca acesta-i cerea Lui Dumnezeu ceva de mare valoare.
In cazul in care treci printr-o perioada dificila a vietii tale sau te confrunti cu anumite decizii dificile, fa-ti timp si roaga-te. Rugaciunea iti poate aduce raspunsul sau iluminarea pe care o cauti si de care ai nevoie.
9. Dumnezeu este onorat prin excelenta
David si Solomon au primit indicatii specifice cu privire la constructia templului. Solomon a construit templul la specificatiile exacte ale lui Dumnezeu. Atat Dumnezeu, cat si poporul Sau au fost onorati de acest minunat lacas de cult.
In viata ta, nu este nevoie sa faci un gest atat de maret sau ceva atat de complicat, dar orice ai face, trebuie sa faci la adevarata ta capacitate. Dumnezeu vrea ca tu sa oferi tot ceea ce ai tu mai bun si sa-L onorezi prin excelenta ta.
8. Intelepciunea adevarata vorbeste despre Dumnezeu
Dumnezeu i-a oferit lui Solomon darul intelepciunii si al perspectivei pronde; o latime de intelegere de nemasurat, la fel ca nisipul de pe tarmul marii. Oamenii din fiecare natuiune au venit sa-i ceara sfatul si sa auda intelepciunea pe care i-a oferit-o Dumnzeu. Prin aceasta, Solomon ne-a invatat ca deciziile intelepte il onoreaza pe Dumnezeu.
7. Oamenii de succes trebuie sa-si pastreze integritatea
Imparatia lui Solomon a fost marcata de o perioada de pace fara precedent, de bogatie si splendoare. El a fost cel mai intelept om care a trait vreodata, dar el nu se ocupa foarte bine de propria sa prosperitate. Cu cat mai mare succesul si prosperitatea noastra, cu atat mai mult avem tendinta sa uitam de nevoia noastra de Dumnezeu.
Ramai umil. Atunci cand te rogi lui Dumnezeu sa-ti ofere prosperitate, asigura-te ca-i ceri si un gram de modestie.
6. Anturajul periculos corupe chiar si cel mai bun caracter
Solomon nu a fost imun companiei cu care a ales sa-si petreaca timpul. Intelepciunea sa nu l-a protejat pe deplin de efectele anturajului periculos. Vom ajunge sa fim asemenea celor cu care alegem sa ne petrecem timpul, nu putem sa scapam de aceasta realitate evidenta. Alege-ti prietenii cu intelepciune si nu te inconjura de oamenii care au intentii rele.
5. Bunul sfatuitor
Din cauza modestiei sale si din lipsa dorintelor materiale, Solomon a fost binecuvantat de Dumnezeu cu “o inima inteleapta si priceputa, asa cum n-a fost nimeni inaintea ta si cum nici nu va mai avea nimeni dupa tine”. Solomon a fost privit cu ochi buni de oamenii vremurilor si acestia aveau incredere in el. De aceea foarte multe persoane veneau la el pentru sprijin.
4. Gelozie
Este foarte usor sa fii gelos, dar trebuie sa ramai umil si cu picioarele pe pamant. Nu-i permite geloziei sa se joace cu gandurile tale, deoarece acest sentiment poate deveni foarte toxic.
3. Loialitate
Loialitatea este definita in principal de ideea marinimiei si a plenitudinii. Viata va va oferi dificultati si probleme pe care trebuie sa le depasiti; atunci cand incercati sa va gasiti calea trebuie sa ramaneti umili si echilibrati. In profunzimea fiintei tale cunosti si binele si raul, nu pierde din vedere aspectele moralitatii.
David l-a avertizat pe Solomon sa-i slujeasca Domnului cu o inima loiala.
2. Desertaciune
Unul dintre cuvintele preferate ale lui Solomon in Eclesiast este cuvantul “desertaciune”. Acest cuvant este folosit de 38 de ori. Cuvantul ebraic este “hevel”, ceea ce inseamna “goliciune, inutilitate, lipsit de substanta”.
Astfel, orice dispare rapid, care nu lasa nimic in urma si care nu te satisface este considerat a fi desertaciune. Niciodata nu-i permite desertaciunii sa-ti consume viata pentru ca lucrurile acesteia nu au o valoare reala. Ramai credincios si nu-i permite materialismului sa te controleze.
1. Traieste-ti viata la maxim
Regele Solomon a “vazut tot ceea ce era de vazut sub soare, si intr-adevar, totul este lipsit de sens – precum adierea vantului”.
Traieste fiecare zi ca si cand ar fi ultima ta zi. Aprecieaza toate darurile pe care le-ai primi si sa nu lua niciodata nimic de la sine.
Sursa: http://www.e-dimineata.ro/
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu