Cauţi tot felul de elixire care să-ţi menţină sănătatea intactă, însă trebuie să ştii că alimentaţia echilibrată joacă poate rolul cel mai important în lupta contra cancerului.
„Eşti ceea ce mănânci!” Mai mult ca sigur, nu e prima dată când auzi asta.Fără a complica lucrurile, oricine trebuie să înţeleagă că alimentaţia sănătoasă este, fără doar şi poate, un element-cheie împotriva cumplitei maladii.Iată de ce trebuie să ştii şi ce să mănânci şi cum să-ţi prepari alimentele. Despre toate acestea am vorbit cu prof. doctor Pavel Chirilă.Atenţie la zahărul rafinat şi la mezeluri!Din nefericire, în România, cancerul provoacă cea mai mare rată de mortalitate dintre toate ţările Europei.„Poţi evita riscul dacă nu fumezi, nu mănânci în exces zahăr, nu faci abuz de grăsimi şi de nitraţi precum margarină, slănină... în general, mezeluri.“Dr. Pavel Chirilă ne atrage atenţia că „sunt pacienţi care spun că deşi mănâncă des aceste alimente, n-au făcut cancer.Eu le răspund că boala se poate declanşa oricând, începând chiar de mâine“.În linii mari, iată o listă a aditivilor cu risc oncogen:E 330 (acid citric), E 110 (colorant)E 621 (glutamat de sodiu), E 407 (caragenan)E 211, E 131, E 142, E 213, E 214, E 215, E 110, E 102,E 120, E 217, E 239, E 123E 951 (aspartam), E 952 (ciclamat)E 422 (glicerină), E 954 (zaharină)E 160 a – (Beta caroten), E 250 (nitrat de potasiu)5 reguli pentru o alimentaţie sănătoasă1. Evită ingredientele cu aditivi (E-uri): condimentele la plic, supele instant.2. Nu prelucra termic alimentele la temperaturi înalte (evită cuptorul cu microunde).3. Nu pune mâncăruri fierbinţi în recipiente din plastic.4. Evită consumul excesiv de carne.5. Scoate din meniu mâncărurile prea grase şi bogate în carbohidraţi.Prepararea alimentelor, o problemă în dezbatereCine vrea garanţii că alimentele pe care le mănâncă sunt lipsite de substanţe nocive provenite din îngrăşăminte chimice, pesticide, antibiotice ş.a. trebuie să le caute într-o fermă bio sau să le producă în propria gospodărie.„Cerealele şi fructele nu trebuie să lipsească din alimentaţia zilnică, mai ales la micul dejun“, ne sfătuieşte dr. Pavel Chirilă.„Dacă n-ai probleme gastrice sau de colon, mănâncă zarzavaturile şi fructele cât mai crude.De asemenea, sunt importante şi vasele în care gătim.Oalele din inox sau cele de pământ nu degajă în mâncare substanţe cancerigene.“Dar sarea din bucate?Îţi place să mănânci sărat? Mare grijă: abuzul de sare poate da cancer gastric.În plus, sarea fină pe care o găseşti de obicei în marile magazine conţine agenţi de stabilizare (antiaglomeranţi), substanţe care cresc riscul cancerigen.Doctorii recomandă sarea marină sau cea de mină, naturală, comercializată la magazinele cu produse naturiste sau în farmacii.La ora actuală, 1 din 40 de români are cancerAlimentele care cresc imunitateaTrebuie să ţinem minte că un regim alimentar bogat în fibre, care nu creşte colesterolul „rău“ (fără grăsimi animale), bazat pe multe porţii de legume şi fructe, fără alcool şi exces de cafea, este un regim adecvat anticancer.Iată câteva alimente şi proprietăţile lor, care luptă eficient împotriva acestei boli necruţătoare.
Grâul este un aliment complet şi previne multiplicarea celulelor canceroase în corp.Citricele conţin vitamina C, polifenoli şi activatori ai sistemului de apărare al corpului.Fructele de pădure au multe substanţe precum pectinele, vitamina C, fier, taninuri, benefice pentru imunitate.Varza are efect antitumoral (cancer de sân şi de vezică), graţie glucozinalatului pe care-l conţine.Usturoiul are efect anticancerigen, prin polifenoli şi acilină.Ciupercile inhibă celulele canceroase şi ajută organismulsă se apere de infecţii.Vinul roşu - un pahar pe zi băut la masa de prânz scade riscul de cancer (din resveratrolul boabelor de struguri se fac suplimente nutritive antitumorale).SfatZahărul, nefiind un aliment natural, poate schimba, la nivel fiziologic, funcţionarea instinctului alimentar.Aşa apare dependenţa. Soluţia? Înlocuieşte zahărul cu miere.Sursa: clickpentrufemei.ro
„Eşti ceea ce mănânci!” Mai mult ca sigur, nu e prima dată când auzi asta.
Fără a complica lucrurile, oricine trebuie să înţeleagă că alimentaţia sănătoasă este, fără doar şi poate, un element-cheie împotriva cumplitei maladii.
Iată de ce trebuie să ştii şi ce să mănânci şi cum să-ţi prepari alimentele. Despre toate acestea am vorbit cu prof. doctor Pavel Chirilă.
Atenţie la zahărul rafinat şi la mezeluri!
Din nefericire, în România, cancerul provoacă cea mai mare rată de mortalitate dintre toate ţările Europei.
„Poţi evita riscul dacă nu fumezi, nu mănânci în exces zahăr, nu faci abuz de grăsimi şi de nitraţi precum margarină, slănină... în general, mezeluri.“
Dr. Pavel Chirilă ne atrage atenţia că „sunt pacienţi care spun că deşi mănâncă des aceste alimente, n-au făcut cancer.
Eu le răspund că boala se poate declanşa oricând, începând chiar de mâine“.
În linii mari, iată o listă a aditivilor cu risc oncogen:
E 330 (acid citric), E 110 (colorant)
E 621 (glutamat de sodiu), E 407 (caragenan)
E 211, E 131, E 142, E 213, E 214, E 215, E 110, E 102,
E 120, E 217, E 239, E 123
E 951 (aspartam), E 952 (ciclamat)
E 422 (glicerină), E 954 (zaharină)
E 160 a – (Beta caroten), E 250 (nitrat de potasiu)
5 reguli pentru o alimentaţie sănătoasă
1. Evită ingredientele cu aditivi (E-uri): condimentele la plic, supele instant.
2. Nu prelucra termic alimentele la temperaturi înalte (evită cuptorul cu microunde).
3. Nu pune mâncăruri fierbinţi în recipiente din plastic.
4. Evită consumul excesiv de carne.
5. Scoate din meniu mâncărurile prea grase şi bogate în carbohidraţi.
Prepararea alimentelor, o problemă în dezbatere
Cine vrea garanţii că alimentele pe care le mănâncă sunt lipsite de substanţe nocive provenite din îngrăşăminte chimice, pesticide, antibiotice ş.a. trebuie să le caute într-o fermă bio sau să le producă în propria gospodărie.
„Cerealele şi fructele nu trebuie să lipsească din alimentaţia zilnică, mai ales la micul dejun“, ne sfătuieşte dr. Pavel Chirilă.
„Dacă n-ai probleme gastrice sau de colon, mănâncă zarzavaturile şi fructele cât mai crude.
De asemenea, sunt importante şi vasele în care gătim.
Oalele din inox sau cele de pământ nu degajă în mâncare substanţe cancerigene.“
Dar sarea din bucate?
Îţi place să mănânci sărat? Mare grijă: abuzul de sare poate da cancer gastric.
În plus, sarea fină pe care o găseşti de obicei în marile magazine conţine agenţi de stabilizare (antiaglomeranţi), substanţe care cresc riscul cancerigen.
Doctorii recomandă sarea marină sau cea de mină, naturală, comercializată la magazinele cu produse naturiste sau în farmacii.
La ora actuală, 1 din 40 de români are cancer
Alimentele care cresc imunitatea
Trebuie să ţinem minte că un regim alimentar bogat în fibre, care nu creşte colesterolul „rău“ (fără grăsimi animale), bazat pe multe porţii de legume şi fructe, fără alcool şi exces de cafea, este un regim adecvat anticancer.
Iată câteva alimente şi proprietăţile lor, care luptă eficient împotriva acestei boli necruţătoare.
Grâul este un aliment complet şi previne multiplicarea celulelor canceroase în corp.
Citricele conţin vitamina C, polifenoli şi activatori ai sistemului de apărare al corpului.
Fructele de pădure au multe substanţe precum pectinele, vitamina C, fier, taninuri, benefice pentru imunitate.
Varza are efect antitumoral (cancer de sân şi de vezică), graţie glucozinalatului pe care-l conţine.
Usturoiul are efect anticancerigen, prin polifenoli şi acilină.
Ciupercile inhibă celulele canceroase şi ajută organismulsă se apere de infecţii.
Vinul roşu - un pahar pe zi băut la masa de prânz scade riscul de cancer (din resveratrolul boabelor de struguri se fac suplimente nutritive antitumorale).
Sfat
Zahărul, nefiind un aliment natural, poate schimba, la nivel fiziologic, funcţionarea instinctului alimentar.
Aşa apare dependenţa. Soluţia? Înlocuieşte zahărul cu miere.
Sursa: clickpentrufemei.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu