marți, 17 iulie 2012

Noile «aventuri» ale oamenilor de ştiinţă în domeniul medicinei reproductive – bebeluşi umani modificaţi genetic


de Alex Ionescu
 
„Împotriva prostiei chiar zeii înşişi luptă în zadar” - Friedrich Schiller.
„Oricum niciun drog, nici chiar alcoolul nu determină bolile fundamentale ale societăţii. Dacă vrem să căutăm sursa problemelor nu trebuie să testăm oamenii pentru droguri, trebuie să îi testăm pentru prostie, ignoranţă, lăcomie şi dragoste de putere”- P. J. O'Rourke.
 
Ingineria genică, prin posibilitatea de manipulare a zestrei genetice a diverselor celule, este utilizată la ora actuală pentru diferite scopuri, care mai de care mai iraţionale din punct de vedere al legilor naturii. Cele mai tentante obiective la ora actuală, în domeniul medicinei umane sunt cele ce vizează suplinirea diferitelor probleme de reproducere. 
Referitor la aceasta, la începutul lunii iulie, pe site-ul Natural News apare articolul „U.S. researchers create 30 genetically modified human babies” redactat de dr.Holt sub forma unui semnal de alarmă de genul – omenirea, încotro? Pe scurt, el atrage atenţia asupra faptului că o echipă de specialişti în domeniul ingineriei genice a creat nişte bebeluşi (din rasa umană!) care au ADN provenit de la trei părinţi: de la mamă, de la tată şi de la o a treia femeie, întrucât s-a introdus în ovulele cu probleme ale mamelor lor anumite componente celulare, ce conţin ADN, de la alte femei. Este mai mult decât îngrijorător ce face ştiinţa fără conştiinţă!  Vă prezentăm în continuare articolul integral al dr. Holt.

Cercetătorii americani au creat 30 de bebeluşi umani modificaţi genetic, 3 iulie 2012, de D. Holt
 
„Cercetători în domeniul fertilităţii de la Institutul Saint Barnabas de Medicină Reproductivă şi Ştiinţă din New Jersey au creat 30 de bebeluşi sănătoşi asupra cărora s-au realizat modificări genetice. A fost confirmat faptul că doi dintre aceşti bebeluşi au ADN de la trei părinţi. 
Mamele respectivilor bebeluşi erau tratate pentru infertilitate de prof. Jacques Cohen şi echipa sa. Ovulele lor aveau anumite defecte la nivelul mitocondriilor (organite celulare care există în toate tipurile de celule şi care iau parte la fiziologia celulei – n.a.). Cercetătorii au prelevat mitocondrii de la ovule donate de alte femei şi ADN de la spermatozoizi (în vederea însămânţării). Mitocondriile conţin ADN, deci aduc ADN de la (femeile – n.a.) donoare în ovulele femeii care urmează să devină mamă.. Bebeluşii vor transmite această modificare genetică mai departe copiilor lor. 
Profesorul Cohen este privit ca un «pionier» controversat (…) în lumea medicinei reproductive. Munca sa pentru ajutorarea cuplurilor infertile a generat progrese în abilitatea de a ajuta bărbaţii infertili să aibă copii, prin introducerea materialului genetic din spermatozoizi în ovule, astfel că sperma donatorului nu mai este necesară. Oricum, mulţi consideră că o parte din cercetările şi din ideile sale sunt mult prea avangardiste, cum este şi aceea de a clona copii. 
Lordul Winston de la spitalul Hammersmith din vestul Londrei a afirmat ieri pentru BBC: «în ceea ce priveşte tratamentul infertilităţii, nu există nicio dovadă că această tehnică merită să fie pusă în practică… Sunt foarte surprins chiar că s-a realizat la acest nivel. Cu siguranţă nu va fi aprobată în Anglia».
 
Un purtător de cuvânt de la Autoritatea pentru Embriologie şi Fertilizare Umană  (the Human Fertilization and Embryology Authority (HFEA)) a fost de acord cu faptul că datorită posibilităţii de a altera linia germinală umană, această tehnică nu va primi licenţă în Anglia. Dar regulile mai puţin riguroase din alte ţări în ceea ce priveşte tratamentului pentru fertilitate ar putea permite ca acest tip de tehnologie să genereze modificări ale rezervorului de gene umane dacă privim global. Aceştia sunt primii bebeluşi «sănătoşi» care au fost modificaţi genetic, dar efectele pe termen lung ale existenţei unui ADN combinat de la trei părinţi, într-o singura fiinţă umană, nu sunt cunoscute. 
Tehnica folosită poate permite părinţilor unui copil să aleagă un al treilea părinte cu trăsături pe care ar dori să le aibă copilul lor (să fie mai înalt etc.) şi se va deschide astfel o întreagă discuţie despre etica «design»-ului bebeluşului. Ca specie, noi trebuie să fim foarte atenţi asupra invenţiilor pe care le facem, de exemplu această tehnică, pentru a nu afecta genele urmaşilor noştri.”
Oamenii de ştiinţă, din păcate, marea majoritate, au o abordare strict materialistă asupra cercetărilor şi experimentelor pe care le fac, asupra fenomenelor din natură şi îşi realizează experimentele într-o totală ignoranţă faţă de anumite legi divine care guvernează tot ceea ce înseamnă fiinţa umană şi natura. Cu siguranţă saltul vibraţional pe care îl va realiza omenirea va face ca în viitor asemenea experimente inumane să înceteze definitiv şi să se producă o deschidere reală a celor care se vor ocupa de ştiinţă către totalitatea a ceea ce înseamnă fiinţa umană, natura şi universul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu