Un efort nou (nr joc de cuvinte destinate), este cu scopul de a construi USS Enterprise în următorii 20 de ani. Proiectul este creatia sistemelor și inginerilor electricieni. "Nava real" va include o roată magnetică suspendată care va crea gravitatie pentru a ajuta la propulsarea acesteia, 55 milioane lira cadru. Motorul său principal și puterea reactorului ar fi de 1,5 gigawati, respectiv, și ar permite navei să călătorească pe Luna în 3 zile și pe Marte în 90. Dar cât de mult ar costa? Potrivit lui Dan, intr-un interval de 20 ani, mai puțin de un trilion de dolari. Potrivit inginerului, că e un preț mic de plătit având în vedere cât de mult au cheltuit Statele Unite ale Americii în afara misiunilor sale în spațiu:
Poate că e timpul să re-definim înțelegere noastră a ceea ce este și nu este probabil? Este rolul science-fiction în a face acest lucru? Versiunea originală a transportorului "Eagle" a fost inspirat de modele de nave spatiale precum cele din seria Star Wars . "Vulturul" a avut patru motoare nucleare cu reglaj electric, care permiteau de a depasi viteza luminii și a parcurge o distanță de mai multe zile de lumină. Având în vedere ceea ce știm despre formele actuale de propulsie nucleara, acest lucru ar putea fi posibil în următorii 20 de ani? 30 de ani? Prin 2099? Inainte, Statele Unite ale Americii au făcut lansarea pe Luna a proiectul Nerva care a fost pus în aplicare pentru a lua 150 oameni pe Marte în 124 zile, prin intermediul navelor cu motoare nucleare cu reglaj electric (de exemplu, vehicolul Rocket cu aplicații ale motorul nuclear ). Programul a fost considerat un succes în ciuda faptului că a pierdut în mod inevitabil, sprijinul politic și financiar următor. Dar tehnologia s-a dovedit a fi posibil si probabil, nu la 15% mai repede decât viteza luminii sau de călătorie în afara atmosferei planetei în raza de acțiune interplanetara, dar a oferit un fundament pentru viitoarele misiuni NASA.Conceptul cel mai îndrăzneț a venit sub forma de "chivotul interstelar" Super Orion , care a fost, potrivit relatărilor, gândit pentru a combate Imperiul Bozanian (un "Oraș craniu" de la care Statele Unite au "interceptat" semnale).
La 8 milioane de tone și aproximativ, nava se va deplasa cu aproximativ 8 până la 10% din viteza luminii. Costul de generare și construirea unei structuri cum ar fi Orion a fost estimată la 360 miliarde dolari (în 1950), care, astăzi este aproximativ egală cu datoria naționala a Statelor Unite ale Americii. Costurile uriașe și fluxul de putere extraordinară necesară pentru a genera o astfel de lovitură ar echivala cu nuking unui oraș mic, să nu mai vorbim deteriorarea grav stratul de O-Zone. Deci asta este ideea de a transforma elementele ficționale în realitate o chestiune de fezabilitate și / sau resurse ieftine de eficiente? Sau este o lipsa de imaginatie si / sau dorinta, care este de vina pentru păstrarea picioarele noastre pe pământ? Este prea mult sa ceri science-fictionului pentru a re-defini limitele de probabilitate? Sau ideea în sine nu merge împotriva principiilor de bază ale genului.
Sursa: www.space2099theseries.com
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu