Cea mai eficientă metodă de a ţine la distanţă bolile de inimă şi atacul cerebral este să ţinem sub control nivelul de colesterol din organism, acest bau-bau al sănătăţii şi o problemă despre care se discută intens în mediile de cercetare în domeniul sănătăţii în ultima vreme.
Iată două variante prin care puteţi scădea procentul de colesterol, fără teama unor reacţii negative din partea organismului:
suplimentele cu niacină (vitamina B3)
Indicat ar fi să vă procuraţi această vitamină direct de la sursă, deci din alimente precum cerealele integrale, peşte, pui, ficat de vită sau alune. Niacina are capacitatea de a reduce număul celulelor grase numite lipoproteine, de unde şi denumirea de colestrol LDL.
De asemenea, niacina poate reduce nivelul de fibrinogen, un anumit tip de proteină care favorizează formarea cheagurilor de sânge în artere. Ca urmare, un consum frecvent de alimente bogate în vitamina B3 va duce la o scădere a inflamaţiei în corp şi o creştere a nivelului de colesterol bun (HDL), ceea ce scade semnificativ riscul de afecţiuni cardiace sau neurologice.
Însă, trebuie să fiţi atenţi la simptome precum ameţeala, mâncărimea sau înroşirea pielii deoarece pot apărea pe fondul unei alergii la niacină, care pot fi uşor prevenite dacă se administrează în paralel suplimente cu vitamina C.
Doza zilnică recomandată pentru a reduce nivelul de colesterol este de 3.000 de unităţi, însă trebuie consultat un medic în prealabil deoarece poate exista riscul de toxicitate la nivelul ficatului.
uleiul de peşte
Suplimentele cu ulei de peşte din farmacii provin de la peşti precum somonul ori macroul, adică exact acele sortimente de peşte care au cel mai mare conţinut de acizi graşi Omega 3. Însă, este recomandat consumul de peşte în starea sa naturală, de minimum 2-3 ori pe săptămână.
Aportul de Omega 3 este extrem de important deoarece poate preveni nivelul crescut de inflamaţie, prin eliberarea anumitor substanţe care pot împiedica acest proces. În plus, uleiul de peşte creşte nivelul de colesterol HDL, ceea ce scade riscul de boli cardiovasculare. Suplimentele cu ulei de peşte pot, de asemenea, să reducă numărul trigliceridelor şi fibrogenului, îmbunătătăţind astfel funcţia arterială şi pe cea endotelială.
Sursa: http://www.provincianews.ro
Iată două variante prin care puteţi scădea procentul de colesterol, fără teama unor reacţii negative din partea organismului:
suplimentele cu niacină (vitamina B3)
Indicat ar fi să vă procuraţi această vitamină direct de la sursă, deci din alimente precum cerealele integrale, peşte, pui, ficat de vită sau alune. Niacina are capacitatea de a reduce număul celulelor grase numite lipoproteine, de unde şi denumirea de colestrol LDL.
De asemenea, niacina poate reduce nivelul de fibrinogen, un anumit tip de proteină care favorizează formarea cheagurilor de sânge în artere. Ca urmare, un consum frecvent de alimente bogate în vitamina B3 va duce la o scădere a inflamaţiei în corp şi o creştere a nivelului de colesterol bun (HDL), ceea ce scade semnificativ riscul de afecţiuni cardiace sau neurologice.
Însă, trebuie să fiţi atenţi la simptome precum ameţeala, mâncărimea sau înroşirea pielii deoarece pot apărea pe fondul unei alergii la niacină, care pot fi uşor prevenite dacă se administrează în paralel suplimente cu vitamina C.
Doza zilnică recomandată pentru a reduce nivelul de colesterol este de 3.000 de unităţi, însă trebuie consultat un medic în prealabil deoarece poate exista riscul de toxicitate la nivelul ficatului.
uleiul de peşte
Suplimentele cu ulei de peşte din farmacii provin de la peşti precum somonul ori macroul, adică exact acele sortimente de peşte care au cel mai mare conţinut de acizi graşi Omega 3. Însă, este recomandat consumul de peşte în starea sa naturală, de minimum 2-3 ori pe săptămână.
Aportul de Omega 3 este extrem de important deoarece poate preveni nivelul crescut de inflamaţie, prin eliberarea anumitor substanţe care pot împiedica acest proces. În plus, uleiul de peşte creşte nivelul de colesterol HDL, ceea ce scade riscul de boli cardiovasculare. Suplimentele cu ulei de peşte pot, de asemenea, să reducă numărul trigliceridelor şi fibrogenului, îmbunătătăţind astfel funcţia arterială şi pe cea endotelială.
Sursa: http://www.provincianews.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu