Doua galbenusuri de ou contin de doua ori mai multi antioxidantidecat un mar. Aceasta este ipoteza sustinuta de cercetatorii de laUniversitatea din Alberta (Canada), citata de MedDaily. In urmaanalizelor efectuate pe galbenus, ei au tras concluzia ca acestacontine doi aminoacizi cu proprietati antioxidante deosebite. Altfelspus, doua galbenusuri contin de doua ori mai multi antioxidantidecat un mar mediu si echivalentul a 25 de grame de afine. Ele suntbenefice astfel in prevenirea unor probleme de sanatate precumcancerul sau bolile cardiovasculare.
Efectul lor terapeutic este insa diminuat la jumatate in cazul in caresunt fierte sau prajite si chiar mai mult in cazul prepararii lamicrounde.
In cadrul aceluiasi studiu, oamenii de stiinta au identificat simecanismul de actiune al proteinelor din ou. Acestea sunttransformate sub influenta enzimelor din stomac si intestinulsubtire si favorizeaza producerea de substante chimice care pot duce la scaderea tensiunii arteriale.
Cercetatorii canadieni vor continua studiul pentru a identificaintreaga gama de antioxidanti pe care o contine un ou.
Sursa: sfatulparintilor.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu