Există la ora actuală o serie întreagă de alimente
care, în stare naturală, ne ajută să combatem boli
grave ale civilizaţiei. Aici ne referim la cancer, cel
mai teribil flagel al ultimilor ani.
Substanţele nutritive aflate în morcov, de exemplu,
protejează celulele membranei intestinale şi previn
metabolismul eronat al celulelor. Betacarotenul luptă
împotriva cancerului prin îmbunătăţirea sistemului
imunitar şi prin eliberarea unei substanţe chimice
specifice care blochează posibila creştere a unor celule
canceroase.
colorate, cum ar fi: morcovul, dovleacul, spanacul,
broccoli, mango şi papaya. Vitamina C poate ajuta în
lupta cu posibile substanţe cancerigene, în special cele
găsite în preparatele din carne. De asemenea, ea
măreşte producţia de limfocite, oferind deci o întărire
sistemului imunitar. Femeile care au nivel mic de
vitamina E şi seleniu sunt expuse riscului cancerului la
sân.
Alimente contra cancerului:broccoli, cartofi dulci, papaya, varza de Brussel, roşii,
piersici, varză, mandarine, morcovi, caise, migdale,
conopidă, afine, cartof, vânătă, grapefruit, spanac,
fasole verde, struguri, dovlecel, ardei, lămâi, iaurt,
ridichi, mango, somon, dovleac, portocală, ton.
- Urmaţi o dietă săracă în grăsimi saturate. Celulele
cancerigene au nevoie de LDL-uri pentru a creşte. Un
LDL scăzut poate fi benefic în prevenirea cancerului.
Grăsimile acide de tip omega 3 şi uleiurile
mononesaturate nu ajută la tratarea cancerului.
Folosirea uleiurilor de gătit ca uleiul de floarea
soarelui, soia, sesam şi măsline ne poate asigura acizi
graşi de tip omega 3. Grăsimile hidrogenate pot fi
cancerigene, deci evitaţi să le utilizaţi!
- Includeţi salatele de fructe şi legume şi astfel vă veţi
feri de cancer. Prezenţa salatelor de fructe şi legume
proaspete în dieta zilnică vă „înarmează” cu un
potenţial deosebit de luptă împotriva cancerului, de
vreme ce aceste alimente conţin fenoli, indoli, precum
şi o serie importantă de alţi agenţi anti-cancer, care
blochează evoluţia celulelor bolnave.
- Consumaţi usturoi, spanac cu frunze închise la
culoare, broccoli, roşii, ardei, fasole şi alimente care
conţin betacaroten.
- Produsele din soia sunt o sursă importantă deproteine şi vă pot ajuta în dieta anti-cancer;
- Studiile arată că femeile din Grecia şi din
împrejurimile Mediteranei prezintă foarte puţine cazuri
de cancer la sân deoarece dieta lor este bogată în
uleiuri mononesaturate. Cantităţile mari de fructe,
legume, fructe de mare şi alune sunt responsabile
pentru reducerea riscului cancerului.
- Includeţi seleniul în dieta anti-cancer: creveţi,
homari, grâne, orez brun, branză, carne de miel şi de
pui, seminţe de floarea soarelui şi usturoi.
- Seminţele de in sunt pline de compuşi anti-
cancerigeni care vă pot ajuta să reduceţi riscul
cancerului la sân şi colon.
-Ceaiul verde şi usturoiul au proprietăţi antioxidante
care luptă cu celulele canceroase.
-Consumaţi alimentele indicate
-Aveţi grija la dietă şi urmăriţi-vă greutatea
-Includeţi exerciţiile în rutina zilnică
-Ţineţi stresul la distanţă!
-Includeţi în alimentaţie vitaminele C si E, calciul şi
seleniul
-Limitaţi consumul de alcool şi cofeină
-Renuntaţi la fumat!
Sănătatea e un giuvaer, deci aveţi grijă de ea!
Sursa: artemis.previziuni.com
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu