luni, 11 martie 2013

Cu totii suntem ganduri in mintea lui Dumnezeu


images
Gandesc, deci exist!
Renee Decartes
Poate ca, raspunsul care destrama tainele miracolului, supranaturalului, magicului din vietile noastre se afla undeva, discret asezat in procentul urias de peste 85 la suta din capacitatea noastra cerebrala pe care nu o folosim in mod constient. Cercetatorii moderni ai creierului, confirma astazi ceea ce esoteristii, maestrii spirituali, shamanii sau practicantii inaltei magii spuneau cu convingere: „ capul este locul de intalnire dintre ego si sine” (P.Culianu – „Calatorii in lumea de dincolo”), dintre om si Dumnezeu, este locul de tranzit dintre viata si moarte, poarta care separa lumea iluziei de cea a Adevarului Suprem si anume acela ca suntem facuti dupa chipul si asemanarea Domnului. Iar tot ceea ce omenirea a creat pana acum material, cu siguranta a proiectat mai intai mental. Si aici se muleaza perfect pe idee curiozitatea lui Einstein: „Nu cred ca ma intereseaza cum a facut Dumnezeu universul, ci sunt mult mai tentat sa aflu ce gandeste…Dumnezeu!”
Azi, cand informatia circula liber aproape in toata lumea, cand omenirea pare mai pregatita ca oricand sa accepte realitatea spirituala, cand lucrari precum „The Secret” sau „What the bleep do we know?” sunt tiparite in milioane de exemplare si citite in peste 80 de limbi, cand oamenii de stiinta afirma, si ei mirati ca spirele noastre de ADN, intainse au o lungime aproape infinita si ca detinem in propria noastra structura informatia tuturor regnurilor vii, ca functionam intr-o dimensiune a frecventelor si ca ne comportam in parametrii unor softuri deja create, ca la computere, ne este mult mai usor sa intelegem povestea oculta care se ascunde in parabolele fiecarei mari religii. Si daca am accepta ca profetii erau inainte de toate niste invatatori despre lumea noastra primordiala si despre relatia noastra cu Tatal Ceresc, Mama Pamanteasca si cu fratii nostrii mai mari, ingerii sau mai mici, semenii nostrii am intelege ca religiile sunt cai de acces spre originea noastra divina si nu scopul final al cautarilor noastre.
Inainte de toate, si noi am fost un cuvant rostit de Creatorul aflat intr-un intens si infinit proces de gandire: „Ma gandesc sa facem omul dupa chipul si asemanarea noastra, parte barbateasca si parte femeiasca” spune El in Cartea Genezei. Daca adaugam aici si definitia pe care Hermes Trismegistul i-o da Marelui Arhitect: „Supremul Zeu al Mintii Universale“, incepem sa intelegem cum functioneaza intreaga creatie la care participam neincetat prin tot ceea ce gandim si infaptuim. Eram cu mii de ani in urma niste familii, triburi, ginte ratacite prin locuri ostile, dar ideile unora dintre noi, odata puse in practica au generat civilizatia umana. Atata timp cat masa critica a inteligentelor planetare au functionat in programul iubirii si al tolerantei, umanitatea s-a dezvoltat pe orizontala intr-o continua alchimie economica si sociala, dar si pe verticala intr-o ascensiune catre Divin pe cai ale dialogului si ale intelegerii. „La inceput a fost Cuvantul, si Cuvantul era la Dumnezeu si Cuvantul era Dumnezeu” ne spune Vechiul Testament, iar Iisus afirma coroborand in Noul Testament: „Eu sunt Alfa si Omega, Inceputul si Sfarsitul!
Asadar putem destul de lesne observa ca procesele noastre mentale devin acte de creatie. Proiectam orase, masinarii, gandim relatii economice, structuram legi de functionare, lucram cu totii intr-un mare laborator mental si transformam cu fiecare generatie lumea in functie de gandurile dominante ale epocii: antichitatea a generat lumea conceptelor si a necesitatii regulilor de functinare, evul mediu a intarit certitudinea ca apartinem unei familii extinse al carei cap este insusi Dumnezeu, renasterea ne-a redat demnitatea actului de creatie artistica, epoca moderna ne-a ratacit prin curente de gandire mai mult sau mai putin pragmatice: metrialism, creationism, nationalism, etc.
Inteleptii orientului si occidentului stiau din tot deauna ca devenim ceea ce gandim si credem despre noi si lume. Asa s-au nascut tehnicile de autocontrol, de meditatie, care sa ne aseze pe vibratiile inalte ale Spiritului Unic. Lumea exterioara este o proicetie a celei interioare. Mentalul colectiv este un mare generator de realitati concrete, de accea toate companiile ne transmit mesaje publicitare, politicienii ne aburesc cu slogane si lozinci, tocmai pentru a se folosi de aceasta energie uriasa nascuta din gandurile si visele noastre.
Sursa: codulluioreste.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu