De obicei, o persoană obişnuită nu realizează că îşi pune sănătatea în pericol atunci când stă la calculator sau vorbeşte la un telefon mobil. Asociate cu cancerul, boala Alzheimer, scleroza multiplă, oboseala cronică, avorturi spontante şi o serie de alte boli devastatoare, câmpurile electromagnetice (EMF) sunt o problemă modernă serioasă. Iar expunerea la acest tip de radiaţii este aproape imposibil de evitat. Însă, cu o alimentaţie sănătoasă şi cu un grad mai ridicat de conştientizare a problemei, pericolele EMF pot fi reduse, relatează Wakeup-world.com.
- Pericole ascunse
Create de telefoane mobile, linii de electricitate, calculatoare şi cuptoare cu microunde, precum şi alte dispozitive electronice şi magnetice, câmpurile electromagnetice pot produce ravagii în organismul uman. Aceste câmpuri induc slăbirea activităţii cerebrale, uitarea, anxietatea, depresia şi oboseala cronică, mai ales la cei care sunt sensibili.
Următoarele trei obiecte de uz casnic emit radiaţii electromagnetice puternice şi pot provoca o gamă largă de probleme de sănătate:
Cuptor cu microunde – Tumori canceroase, dureri de cap, oboseală, ameţeală, căderea părului, insuficienţă cardiacă, vedere înceţoşaţă şi un colesterol ridicat.
Calculator - Ritm cardiac neregulat, afecţiuni ale somnului, avorturi spontane, dureri de cap severe, probleme tiroidiene, scăderea nivelului de energie, stres, ameţeală, memorie slabă şi un libido redus.
Telefon mobil – Insomnie, pierderea memoriei, ameţeală, greaţă, concentrare slabă, subţierea firului de păr, probleme de vedere, afecţiuni respiratorii, tumori cerebrale şi anevrism.
Aşadar, protejarea de câmpurile electromagnetice este un aspect esenţial pentru bunăstarea organismului uman.
- Decuplează
Evitarea completă a radiaţiilor electromagnetice este un lucru imposibil de făcut. Totuşi, minimizarea expunerii reduce impactul devastator asupra sănătăţii. Prima regulă este aceea de a închide şi de a decupla aparatele elecrocasnice atunci când nu sunt în folosinţă. Apoi, evită reţelele Wi-Fi, în special în case. Încărcarea completă a laptop-urilor şi decuplarea lor de la sursa de energie este o altă modalitate de diminuare a gradului de expunere la EMF.
Dacă dispozitivul trebuie conectat la o sursă de alimentare, trebuie să te asiguri căprizele şi tablourile electrice se află cât mai departe de corpul tău. Stai cât mai departe de instalaţiile de iluminat cu halogen sau fluorescente. Ambele tehnologii produc câmpuri electromagnetice substanţiale.
Telefoanele fără fir? Evită tehnologia DECT, deoarece aceasta transmite un semnal de frecvenţă radio extrem de puternic, chiar şi atunci când nu este folosit. Ţine dispozitivul mobil cât mai departe de organism, prin activarea difuzorului. Acelaşi lucru este valabil şi pentru telefoanele mobile. Dacă acest lucru nu este posibil, foloseşte un dispozitiv cu tub. Chiar şi în cazul unui nivel de expunere mai redus, este foarte important să îţi fortifici organismul pentru a evita eventualele probleme de sănătate.
- A preveni şi a repara daunele
Împământarea organismului, precum şi consumul de alimente şi de suplimente corespunzătoare îmbunătăţesc rezistenţa la EMF-uri. Împământarea este o practică excelentă de a ţine la distanţă efectele dăunătoare ale câmpurilor electromagnetice. Pur şi simplu trebuie să stai desculţ pe iarbă sau să mergi pe nisipul de la malul mării, pentru cel puţin zece minute pe zi.
O alimentaţie bogată în substanţe nutritive este de asemenea extrem de importantă. Iată care sunt substanţele şi superalimentele care te protejează împotriva radiaţiilor electromagnetice:
- Iodină
- Vitamina D3
- Legume marine
- Spirulină
- Fructe noni
- Curcumină
- Complex de vitamine B
- Melatonină
- Tulsi (Busuioc Sfânt)
- Acizi graşi Omega-3
- Glutationă
- Sulf
- Seleniu
- Zinc
În plus, consumul ridicat de alimente ORAC (cu o capacitate radicală de absorbţie a oxigenului) este vital pentru prevenirea şi vindecarea leziunilor de la nivelul ADN-ului, provocate de EMF. Alegerile recomandate de specialişti includ: anghinare, afine, fasole roşie, nuci pecan, seminţe de rodie, rozmarin, sparanghel, fructe de pădure, nuci, prune, legume crucifere, scorţişoară, broccoli şi coriandru. Întotdeauna, selectaţi alimentele pentru puterea lor nutritivă!
Chiar dacă trăieşti într-o eră a conexiunilor Wi-Fi şi a gadgeturilor care emit câmpuri electromagnetice, nu trebuie să devenim victima unui pericol invizibil. Adoptarea unui regim alimentar corespunzător, plimbarea desculţ pe iarbă şi decuplarea electrocasnicelor oricând este posibil – iată trei măsuri care sunt la îndemâna oricui şi presupun un efort minim. Făcând aceşti paşi proactivi, stilul de viaţă modern nu îşi va mai pune amprenta negativă într-un mod atât de pregnant asupra organismului uman.
Sursa: http://www.financiarul.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu