Francezii au declarat ziua de 11 iulie drept ziua mondială a ciocolatei.
Consumul de ciocolată crește în fiecare zi, pe tot globul, așa că i se cuvine o zi specială acestui desert delicios. Prieten al femeilor și inamic al siluetei pentru multe dintre ele, ciocolata este hulită și adorată în același timp. Neagră sau albă, amăruie, cu lapte, sau cappuccino, cu fructe sau biscuiți, ciocolata rămâne desertul preferat al oamenilor.
Istoria ciocolatei începe cu 2000 de ani în urmă, când arborele de cacao era cultivat în America de Sud.
Cristofor Columb, descoperitorul Americii, a fost primul explorator care s-a bucurat de beneficiile acestor boabe, dar, aduse în Europa, acestea nu s-au bucurat inițial de prea multă atenție, deoarece nu se știa la ce folosesc.
Apoi, conchistadorul Hernando Cortez a servit o băutură preparată din boabe de cacao, de azteci. Adăugând trestie de zahăr, vanilie și scorțișoară, gustul a fost îmbunătățit considerabil. În urma acestui episod, fascinația pentru cacao și pentru ciocolată a crescut exponențial.
Cercetările științifice au arătat faptul că oamenii care consumă ciocolată au mai puțin țesut adipos decât cei care nu mănâncă. De asemenea, din punct de vedere caloric, ciocolata este neutră, deci, este un bun aliment în diete, deoarece accelerează metabolismul, reduce riscul de infarct, atac cerebral, hipertensiune și diabet.
Sursa: REALITATEA.NET
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu